Video - Kiewitheide 34, Lanaken

Kiewitheide 34

3620, Lanaken

Een villa zoals er maar één kan zijn.... Gebouwd in de Neo klassieke Italiaanse stijl, geïnspireerd op de bouwkunsten van architect Andrea Palladio. De facade is voornaam, het materiaalgebruik is bijzonder. Maar liefst 398m2 oppervlakte, exclusief de zolderverdieping, als laatst in gebruik geweest voor bewoning in combinatie met een praktijkruimte/kliniek. De mogelijkheden zijn legio: kantoor/praktijk of een inpandig appartement voor au-pair of ouders.

De villa ligt in de prachtige, groene woonwijk 'Kiewitheide' op loopafstand van het centrum van Lanaken. Via de N77 en de N78 zijn uitvalswegen naar omliggende steden zoals Maastricht, Hasselt, Genk, Aken en Luik eenvoudig en allen binnen dertig minuten bereikbaar. Nationaal Park de Hoge Kempen ligt in de nabijheid, evenals uitstekende schoolfaciliteiten en sportvoorzieningen. Ligging in residentiële, groene villawijk 'Kiewitheide' aan de rand van het uitgestrekte Nationaal Park Hoge Kempen.

Begane grond:
De entree/hal is overweldigend. Een statige hal met vide en marmeren trappartij geven u een warm welkom. Vanuit de hal heeft u onder andere toegang tot de woonkamer en de keuken.
De woonkamer is een representatieve ruimte met schouw en open haard. Niet overbemeten, maar in juiste omvang om van te genieten. Grote ramen zorgen voor direct tuincontact.
De woonkeuken heeft een L-vormige inrichting gemaakt van Italiaans kersenhout en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur, de naastgelegen bijkeuken zorgt voor extra bergruimte.

Gelijkvloers wonen behoort tot de mogelijkheden. Op de begane grond is een badkamer met toilet, douche en wastafel. Een slaapkamer kan eenvoudig gerealiseerd worden in het kantoor, secretariaat of de spreekkamer. De spreekkamer is prachtig uitgevoerd met een stroken parketvloer en massief houten vaste kasten. Het praktijkgedeelte heeft een eigen entree, bereikbaar vanaf de oprit. De voormalige dubbele garage is verbouwd tot een tweede wachtkamer, een wachtkamer en een behandelruimte. Hier is ook een toiletruimte aanwezig. Het oorspronkelijke gebruik als garage is eenvoudig te herstellen.

Eerste verdieping:
De indrukwekkende trappartij, uitgevoerd als marmeren trap met afgeronde treden en voorzien van een smeedijzeren trapleuning, leidt naar de overloop. Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers van 5.10 x 4.80, 3.80 x 4.80, 4.80 x 3.80 en 4.80 x 3.45 meter (excl. vaste kastruimte). De gastenslaapkamer heeft een eigen badkamer (3.20 x 1.80 meter) met douche, toilet en wastafel met meubel. De hoofdbadkamer (4.20 x 3.00 meter) is bereikbaar vanaf de overloop. Tenslotte is er een kantoorruimte op de verdieping van 2.90 x 1.80 meter.

Tweede verdieping:
Door middel van een vlizotrap bereikbare zolderverdieping, waar na plaatsing van een vaste trap de mogelijkheid bestaat voor het realiseren van extra slaapkamer(s) of een inpandig appartement.

Exterieur:
Toegang tot het perceel wordt verkregen via een impressionant handgemaakt hekwerk met kolommen in natuursteen. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Privacy wordt verkregen door een hoge, groenblijvende haag die het perceel omsluit. De achtertuin bestaat voor het overgrote deel uit een gazon en enkele bomen. Uiteraard is er een groot terras met meerdere zonneschermen en terrasverwarming. Verspreid in de tuin is tuinverlichting aangebracht, wat zorgt voor een spannend schouwspel als de duisternis valt. De rechter zijtuin bestaat uit meerdere tuinkamers met buxushagen, grindpaden en een variatie aan beplanting. De voortuin is aangelegd met sierlijke buxushagen, grindpaden en een monumentale handgemaakte marmeren fontein. Uitgangspunt bij het ontwerp van de tuin was een samenhang te creëren met de villa, zonder overdadig aanwezig te zijn. Een sproei-installatie is uiteraard aangelegd.

Materiaalgebruik:
De buitengevels zijn voorzien van sierpleister en gedecoreerd met marmerschilderingen (tromp l'oeil). Deze schildertechniek is ontstaan in de Romeinse tijd en betekent letterlijk 'gezichtsbedrog'. Een zeer realistische schildertechniek, uitgevoerd door vakmensen. De raam- en deurdorpels zijn uitgevoerd in stoer Frans natuursteen, de dakgoot en hemelwaterafvoeren zijn overwegend uitgevoerd in zink. Uiteraard zijn alle kozijnen voorzien van isolatieglas. De plafonds in de villa zijn gestuct en voorzien van plafondlijsten en rozetten, ingetogen en in stijl met de architectuur van de villa. De marmeren vloeren zijn naadloos gelegd en de visgraat parketvloeren dragen bij aan het unieke karakter.

Bijzonderheden:
- Kavel frontbreedte van bijna 50 meter
- Bruto bewoonbaar oppervlakte: 398m2 inclusief inpandige praktijkruimte, exclusief zolderruimte)
- Het woongedeelte op de begane grond en de overloop zijn voorzien van naadloos gelegde marmeren vloeren, de
   slaapkamers op de verdieping hebben een visgraat parketvloer
- Verwarming via CV ketel (gas), warm water via boiler
- Woning is aangesloten op rioolnetwerk
- De woning is voorzien van een alarmsysteem, ook zijn er diverse rookmelders geplaatst
- Kadastraal inkomen € 2.007
- De villa is voorzien van inbraak/brandalarm

Energieprestatie en binnenklimaat (EPB-EPC)
Certificaat beschikbaar: ja
Unieke code: 20150709-0001776514-1
Kengetal (KW/m²): 259
Het certificaat is geldig tot en met: 9 juli 2025.

Features

Transfer

Asking price

Price on request

Status

Available

Acceptance

By arrangement

Construction
Object type
Villa, detached house
Type of construction
Existing construction
Year built
1996
Area and content
Living area
398 m²
Plot area
2285 m²
Content
1275 m³
Other indoor space
141 m²
External storage space
8 m²
Classification
Number of rooms
14 rooms (4 bedrooms)
Number of bathrooms
3 bathrooms
Bathroom facilities
Shower, sink bathtub, toilet, shower, bidet, double sink toilet, sink
Number of residential floors
3 floors
Facilities
Alarm system, TV cable, outdoor blinds, flue pipe
Energy
Isolatie
Roof insulation, wall insulation, floor insulation, double glazing
Heating
Boiler
Hot water
Boiler
Cv kettle
Combi-boiler gas fired (owned)
Outdoor space
Location
On a quiet road, in a residential area, in a secluded position
Garden
Garden around
garden location
And accessible from the back
Storage
Barn / storage room
Detached wooden shed
Garage
Type of garage
Garage possible
Parking
Type of parking facility
Public parking

Documentation

Brochure

|

Floor plans

|

Floor plans

|

Bid on this property

Valuation

Download all

Viewing solar borders

Erik Bessems Makelaardij

If you have any questions or would like to schedule a viewing, please use the form to the right. You will be contacted shortly thereafter.

Stationsstraat 105

3620, Lanaken

Our latest reviews

 • Zilverdennenlaan 47

  Funda reviews

  Fijne hulp en prettig contact. Intake was een duidelijk en rustig gesprek. Makelaar heeft veel tips gegeven.Dat was echt heel prettig. Hebbe...

  3 months ago

  View this review

 • Gemeenteplein 11 bus 43

  Funda reviews

  Professionele voorbereiding, degelijke begeleiding en correcte terugkoppeling zoals je verwacht van je makelaar. Ben zeer tevreden over de a...

  3 months ago

  View this review

 • Lindestraat 112

  Funda reviews

  Vriendelijke medewerksters, snelle respons, attent met betrekking tot de verschillende zienswijzen van de gezinsleden en een goede onderling...

  5 months ago

  View this review

Kiewitheide 34, Lanaken

Price on request - Available